23 Şubat 2008 Cumartesi


Havuclu Bonbon
Malzemeler
5-6 adet havuc
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
250 gram sade bisküvi
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı

1. Ilk havuçlar rendelenir.
2. Rendelenmis havuc, şeker ve su ile suyunu çekene kadar pişirilir.
3. Bir yandanda bisküviler ezilir.
4. Pişip soğuyan havuçlar bisküvi ve ceviz kırıkları ile karıştırılıp bir hamur elde edilir.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alip, yuvarlayip hindistan cevizine bulanır.
6. Buzdolabına biraz dinlendirildikten sonra ikram edilebilir
.

Sebzeli Pilav


Sebzeli Pilav
Malzemeler:
2 adet havuc
1 bardak bezelye
1 adet sogan
2 su bardagi american pirinci
2 corba kasigi tereyag
Yapilisi:
1. Sogani küp seklinde dograyin ve bir yandanda iki bardak amerikan pirincini su ya koy.
2. Iki havucu ince ince kes.
3. Bir teflon tencereye 2 corba kasigi tereyagini ve küp dogranmis sogani kat ve biraz kavur.
4. Sonra 1 bardak bezelyeyi ve havucu da ekle biraz daha kavur.
5. Pirinci de o sebzelerin icine ekle karistir.
6. 3-3,5 su bardagi ilik su kat tencereye karistir ve kapa.

Zenci Pastasi

Yogurtlu Bakla


Yogurtlu Bakla
Malzemeler
1 kutu bakla konserve
1 adet sogan
bir kase yogurt
sarimsak
tuz
Gnocchi (Italyan Makarnasi)

Malzemeler:

3 adet büyük boy patates
1 bardak un
tuz
karabiber
1 yumurtanın sarısı

Yapilisi:
Patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz soğuduktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un az gelirse ilave edebilirsiniz .Parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp Gnocchi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen Gnocchilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz.Diğer yanda 2 adet domatesimizi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz (içine 2-3 diş sarımsak ve tuz ile) ve Gnocchilerimzin üzerine döküyoruz.
Affiyet olsun...

6 Şubat 2008 Çarşamba


Harem Köftesi

Malzemeler:

4 adet patates
2 adet yumurta
100 gramm rendelenmis kasar peyniri
yarim su bardagi un
1 su bardagi siviyag
2 corba kasigi galeta unu (paniermehl)
tuz
karabiber


Yapili$i:
Patatesleri haslayip, rendeleyin. Kasar peyniri ve yumurta sarilarini ekleyip, karostirin. Biraz un, tuz ve karabiber ilave ederek köftelik hamur hazirlayin. Ceviz büyüklügünde yuvarladiginiz köfteleri önce yumurta akina sonra galeta ununa bulayip, kizgin siviyagda kizartin. Üzerine kürdan saplayip yesil salata ile birlikte servis yapin.


2 Şubat 2008 Cumartesi


Kirmizi Fasulye Salatasi



Malzemeler
1 kirmizi fasulye konservesi
1 adet sogan
1 cay bardagi maydonoz
limon
yag
tuz

Yapilisi:
1.Kirmizi fasulyeyi yikayip suyunu süzdürüyoruz.
2.Sogani küp seklinde dogruyoruz.
3.Kirmizi fasulyeyi,küp dogranmis sogani,maydonozu,limon suyunu,yagi,tuzu koyup hepsini karistiriyoruz.
Affiyet olsun :)

Dickmann`s Pastasi




Dickmann`s Pastasi


Malzemeler:

500 gr. Quark
1 kutu krema
9 tane dickmann
1 tatli kasigi limonsuyu
hazir kek (isterseniz bir, iki yada üc katli kekle yapabilirsiniz)
Yapilisi:
1. Ilk bir kutu kremayi mikserle cirpin.
2. Dickmann`larin waffelli alt kismini bir kenara ayirdiktan sonra dickmannlari bir catal yardimiyla ezin.
3. Ezilmis dickmannlari, quarki, kremayi, bir tatli kasigi limonsuyunu bir kaseye ekleyin ve bir kasik yardimiyla hepsini bir güzel karistirin.
4. Hazir katli pastanin ilk katini alip o hazirladiginiz kremadan sürün sonra ikinci katina ve daha sonra ücüncü katina en sonundada üc kati üst üste gecirin pastanin yan kisimlarina krema sürmeyi unutmayin.
5. dickmann larin alt waffel kismiyla pastanin üzerini süsleyin.
Affiyet olsun