29 Ekim 2008 Çarşamba





Bu böregi www.kizilciksurubu.blogspot.com sitesinde görmüstüm denedim cok güzel oldu tavsiye ederim herkeze.


Malzemeler:

1 su bardagi ilik süt
yarim su bardagi ilik su
yarim cay bardagi siviyag
yarim paket yas maya
1 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi tozseker
tuz
aldigi kadar un

ic malzemesi icin;
200 gr kiyma
2 adet orta boy kuru sogan
1 tatli kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz ve karabiber
Ayrica;
1 su bardagi kadar siviyag

Yapilisi:

Ilik süte mayayi ve sekeri katip maya eriyinceye kadar karistirin.Yogurt,yarim bardak ilik su,yarim cay bardagi siviyag ve tuzu koyup aldigi kadar unu katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamurun üstünü örtüp yarim saat kadar bekletin.Mayalandiktan sonra 15-16 bezeye bölüp elinizle yuvarlayin.Her bezeyi tabak büyüklügünde acip üzerlerine yag sürerek bohca gibi katlayin.Bütün bezelere ayni islemi uygulayin.Diger tarafta,soganlari rendeleyip bütün ic malzemelerini katip karistirin ve hazirladiginiz hamurlarin üstlerine yayin.Yaglanmis tepsinin üzerine yerlestirip kabarana kadar bekletin.Önceden isitilmis 250 dereceli firinda kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN!

Not: Ben kiyma harcina tavuk baharati ekledim öyle daha da lezzetli oluyor.







Mercimek Corbasi




Malzemeler:


1 su bardagi kirmizi mercimek
1 adet havuc
1 adet patates
1 adet sogan
1 adet biber
1 yemek ka$igi domates salcasi
1/2 yemek ka$igi biber salcasi

Baharat olarak:
kuru nane
karabiber
aci kirmizi toz biber
tuz


Yapili$i:

Ilk sogani dograyip yagda kavuruyoruz. Sonra domates ve biber salcasini ekleyip bir müddet kari$tiriyoruz. Ardindan küp dogranmi$ patatesi ve havucu ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonra yikanmis mercimegi ve suyunu ve baharatlari ilave edip pi$iriyoruz. Corba pi$tikten sonra blenderden geciyoruz.

Affiyet Olsun


Gözleme (ev Yufkasi)



Un Kurabiyesi