21 Ocak 2009 Çarşamba

Zeytinyagli Brokoli Salatasi



Malzemeler:


1 adet brokoli
1 kase yogurt
2 di$ sarimsak

süslemek icin :
zeytinyagi
pulbiber

Yapili$i:

  • Brokoliler tuzlu suda ha$lanir. Cok yumu$amamasina dikkat edelim yani biraz diri kalsinlar. Brokolileri süzüp salata tabagina alalim. Üzeri icin sarimsaklari dövün ve yogurtla karistirin. Brokolinin üzerine yogurtlu sarimsagi dökün. Sonra salatanin üzerine zeytinyagi gezdirip, pulbiberle süsleyin.
Affiyet Olsun



Bon Bon



CILBIR






Cilbir Tarifi

(2 kişilik)

Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığıtuz
2 diş sarımsak
3 Su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber


Yapılışı:


-Soğuk suyu tavaya boşaltın icine 1 cay kasigi tuz ekleyin.
Su kaynayınca içine iki yumurtayi kirin. Dikkat edin yumurtanin sarisi patlamamisi gerekiyor.

-Yumurtalar kaynarken o arada Yogurda sarimsagi ezerek karistirin ve tuzunu ekleyin. Yogurtlu sarimsagi servis tabagina bosaltin üzerine (2-3 dakika)kaynayan yumurtalari bir delikli kepçeyle alin ve yogurtlu sarimsagin üzerine yerlestirin.
-En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.


Afiyet Olsun.


Bir Pazar Sabah`i Kahvalti


Krep Hamuru

Bu böregi www. yemekgunlugum.blogs.com sitesinde görmüstüm denedim cok güzel oldu tavsiye ederim herkeze.
Malzemeler:

3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin. Yagi,tuzu ve $ekeri ekleyin, sütle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun pütürsüz olmasi gerekir. --Hamurun tüm malzemelerini mikserde karistirin.
-Krepleri teflon tavada cok az tereyaginda yada siviyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacaksekilde tavayi hareket ettirin. Bu tarafi pi$inca spatula ile öbür tarafini cevirip pisirin.
Affiyet olsun


Tavuk Baharatli Patatesler
Malzemeler:
patates
tavuk baharati
un (1 ka$ik)
siviyag
tuz
-Patatesleri soyup halka $eklinde dogruyoruz. Bir kaseye tavuk baharatini, birazcik tuz, un, siviyagini ka$ikla kari$tiriyoruz sonra icine patatesleri ekliyoruz hepsini karistiriyoruz. Sonra bir tepsiye döküyoruz. Firin`da pi$iriyoruz.
Affiyet Olsun








Remolade`li Tonbaligi

Malzemeler:

(1 kutu konserve tonbaligi

7 yemek ka$igi Remolade

Bir kutu konserve tonbaliginin suyunu süz ve bir kaseye bo$alt. Sonra Remolade`yi icine ekle ve hepsini karistir. Hangi tabakta servis etmek istiyorsaniz ona bosaltin ve üzerini istediginiz baharatla süsleyin. Ben Remoladeli tonbaligini aci biberle süsledim.

Affiyet Olsun