19 Ekim 2009 Pazartesi

Sütlü Un Helvasi

Cok güzel bir Helva tarifi herkezin denemesini tavsiye ederim.



Malzemeler:

3 Su bardagi un
2,5 su bardagi süt
1/2 su bardagi sivi yag
60 gr tereyagi
1,5 su bardagi toz seker
1 bardak dolusu ceviz


Yapili$i:
  1. Tavaya tereyagi ve siviyagini koyun ve eritin.
  2. Üzerine unu ekleyip kisik ate$te renk alana kadar kavurun.
  3. Rengi istediginiz kivama gelince icine sütü ekleyin.
  4. Daha sona $ekeri ekleyip kari$tirin.
  5. Sütünü cekince kapagini kapatip 3-7 dakika dinlendirin.
  6. Daha sonra bir kaliba basip ters cevirin.
  7. Üzerini ceviz parcalariyla süsleyin.

Firinda Brokolili Makarna (Brokoli-Nudel-Auflauf)




Katmer Pogcasi

Cok güzel oldu Katmer Pogcasi $iddetle tavsiye ederim ;) . Bu tarifi www.mutfakguncesi.blogspot.com sitesinde gördüm ve denedim.
O Siteden alintidir.

Malzemeler:


1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr beyaz peynir


Yapılışı

  • Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım.
  • Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım.
  • Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm.
  • Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım.
  • En üsttekine yağ sürmedim.
  • Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm.
  • Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Affiyet Olsun