28 Aralık 2009 Pazartesi

26 Aralık 2009 Cumartesi

Yogurtlu Taze Fasulye Salatasi



Cok Pratik ve bir o kadarda lezzetli bir yogurtlu salata. Herkeze tavsiye ederim.


Malzemeler:

1 adet sogan
1 di$ sarimsak
3 yemek ka$igi siviyag
1 kavonoz taze fasulye
1 kase yogurt
tuz
karabiber


Yapili$i:

1. Sogani kücük küp seklinde dogra ve bir tava da siviyagini ekleyip kavur.
2. Soganlar rengini kaybedince icine fasulyeleri ekle ve bir müdet öyle kavur.
3. Ocagin altini kapat ve sogmaya birak.
4. O arada sarimsagi bir kaseye rendele daha sonra icine yogurt, tuz,karabiber, ve en son olarak sogmus olan fasulyeleri ekleyip taristir.

Afiyet olsun

Bükme Böregi (ha$a$li Patates Böregi)






malzemeler:

hamuru icin:
1 kg.un
1 bardak ilik süt
yarim cay bardagi yag
1 maya
ilik su (aldigi kadar)
tuz

ici icin:
1500gr.patates
2 orta boy sogan
yarim cay bardagi yag
maydanoz
pul biber,kara biber,tuz

250gr.hashas
2 su bardagi yag

yapilisi:

Ben patesleri aksamdan haslayip kabuklarini soydum.buzdalabina koydum.ertesi gün hamuru yaptim mayalanirken icini hazirladim.
-bir tasa soyulmus patatesleri rendeleyin,soganlarida ufacik,maydanozlarida kücük dograyin sonra pul biber,kara biber,tuz ve yagi katip karistirin.
-ayri bir tasa 250 gr.hashasla 2 su bardagi yagi güzelce ezin.
baska bir tasda bütün hamur icin olan malzemeleri karistirip,elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapın.yarim saat- 45 dakika kadar mayalanmaya birakin.
hamuru 6 parcaya bölün.
bir parca hamuru alip ince bir şekilde açın. açılmış hamura haşhaşlı yağdan sürün yada kasikla üzerine gezdirin.dört kata katlayin.sonra tekrar dörtde katlayin.bol unla tekrar ince acin.9 parcaya kesin.her kestiginiz parcayi tekrar biraz daha acin,inceltin.sonra ucuna patatesli icten koyun rulo halinde sarin.sonra ayni sekilde kalan diger hamurlarida yapin tepsiye dizin.(3-4 tepsi cikiyor) 180 derecede pisirin.

Afiyet Olsun

25 Aralık 2009 Cuma

Kisir





Uzumlu Corekler (Rosinenschnecken)

Bu tarifi www.cafeikra.blogspot.com sitesinde gördüm ve hemen denedim. Tadi ho$ denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

Hamur icin

500 gram un
200 ml sut
100 gram tereyagi
1/2 paket yas maya
50 gram seker
1 cay kasigi tuz

Ic malzeme

1 paket vanilyali pudding
1/2 su bardagi kuru üzüm

Glazur
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi su

Hazirlanisi:
  1. Ilik sütü, eritilmis tereyagini ve mayayi hamur yogurma kabinda kari$tirin. Unu, $ekeri ve tuzu ekleyerek yumu$ak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
  2. Bu arada vanilyali puddingi hazirlayin.
  3. Mayalanan hamuru merdaneyle yakla$ik 50 x 50 cm acin.
  4. Üzerine vanilyali puddingi sürüp kuru üzümü üzerine serpin.
  5. Hazirladiginiz hamuru rulo yapin ve 2 cm kalinliginda kesin.
  6. Kestiginiz parcalari yagli kagit serili firin tepsisine dizin ve 180 derecede pisirin.
  7. Bu arada Glazuru hazirlayin. Pudra $ekerini su ile kari$tirin.
Corekler soguyunca Glazuru firca ile Üzerine surun.

Afiyet bal $eker olsun :)



Cikolatali Cornfleksler

Malzemeler:
Paket Vollmilchschokolade
1 kase dolusu kellogs


1


20 Aralık 2009 Pazar

Pasta


Donat


Ben bu donats tarifini hep yapiyorum ve cok lezzetli oluyor. Hazirlanan harci donats Makinasina azar azar döküyorum ve biraz bekleyip cikariyorum.Yani cok pratik ve güzel. Herkeze tavsiye ediyorum


Donats Tarifi

Malzemeler:

250 g Un
125 g $eker
1/4 litre Süt
1 paket Vanilia$ekeri
3 Yumurta
50 ml Siviyag
1 paket Kabartma tozu
1 cimcik tuz


Yapili$i:

1. Un,kabartma tozu, $eker, Vanila$ekeri ve tuz bir kaseye konur.
2. Malzemenin ortasi acilip sütü, yumurtalari, ve Siviyagi ekleyin.
3. Bütün Malzemeleri Mixer`le güzelce kari$tir, harc hazir.

Afiyet olsun






Künefe


Künefe cok farkli bir lezzet. Arasira yapiyorum. Künefe`nin yanina Kaymak cok yaki$iyor, denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

250 gr. kadayif
Mozarella peyniri
100 gr. teryag

$erbetini künefeyi tavaya yerle$tirmeden önce hazirlayin.

$erbeti icin: 1,5 su bardagi su, 2 damla limon suyu, 1,5 su bardagi seker

Yapili$i:

1. Kadayifi iyice acin parcalayin
2. Tereyagini eritin, kadayifa iyice yedirin
3.Servic´s etceginize yakin Teflon tavaya kadayin yarisini yayin ve bir bardakla
iyice bastirin ortasina peyniri dilimleyip yerlestirin
4. Kalan kadayifida üstüne yerlestirin yine iyice bardakla bastirin.
5. Iki tarafida pisince soguk serbeti dökün

SICAK OLARAK SERVIS YAPIN
AFIYET OLSUN