21 Ocak 2009 Çarşamba

Bir Pazar Sabah`i Kahvalti


Krep Hamuru

Bu böregi www. yemekgunlugum.blogs.com sitesinde görmüstüm denedim cok güzel oldu tavsiye ederim herkeze.
Malzemeler:

3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin. Yagi,tuzu ve $ekeri ekleyin, sütle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun pütürsüz olmasi gerekir. --Hamurun tüm malzemelerini mikserde karistirin.
-Krepleri teflon tavada cok az tereyaginda yada siviyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacaksekilde tavayi hareket ettirin. Bu tarafi pi$inca spatula ile öbür tarafini cevirip pisirin.
Affiyet olsun


Tavuk Baharatli Patatesler
Malzemeler:
patates
tavuk baharati
un (1 ka$ik)
siviyag
tuz
-Patatesleri soyup halka $eklinde dogruyoruz. Bir kaseye tavuk baharatini, birazcik tuz, un, siviyagini ka$ikla kari$tiriyoruz sonra icine patatesleri ekliyoruz hepsini karistiriyoruz. Sonra bir tepsiye döküyoruz. Firin`da pi$iriyoruz.
Affiyet Olsun








Remolade`li Tonbaligi

Malzemeler:

(1 kutu konserve tonbaligi

7 yemek ka$igi Remolade

Bir kutu konserve tonbaliginin suyunu süz ve bir kaseye bo$alt. Sonra Remolade`yi icine ekle ve hepsini karistir. Hangi tabakta servis etmek istiyorsaniz ona bosaltin ve üzerini istediginiz baharatla süsleyin. Ben Remoladeli tonbaligini aci biberle süsledim.

Affiyet Olsun









Hiç yorum yok: