1 Nisan 2008 Salı

Pembe sultan salatasi



Malzemesi:

Yarim kg pancar
4 di$ sarimsak
4 corba ka$igi sizma zeytinyagi
2 corba ka$igi sirke
2 su bardagi yogurt
Birkac dal maydonoz
tuz

Yapili$i:

Pancarlari iyice yikayip Kurulayin. Tuzlu suda yumu$ayincaya kadar ha$layip süzün ve suyunu ayirin. Pancarin kabuklarini soyup derin bir salata kasesine rendeleyin.

Sarimsaklari soyup ezin. Sizma zeytinyagi, sirke ve tuzu bir kasede kari$tirip sarimsaklari ekleyin. Kari$imi rendelenmi$ pancarin üzerine ilave edip yarim saat kadar bekletin.

Yogurdu yarim su bardagi kadar sogumu$ olan pancar suyundan ilave edip ikserle cirpin. Pancarin üzerine ilave edip kari$tirin. Kiyilmi$ maydonoz yapraklariyla süsleyip servis yapin.

Not: Ben $i$ede konserve pancar kullandim ondan ha$lamadim.

Affiyet olsun

Hiç yorum yok: