1 Nisan 2008 Salı

Kremali Brokoli Corbasi

Bu tarifide ailem ve ben dergisinde gördüm ve yaptim.Güzel ve bol vitaminli bir corba.


Kremali Brokoli Corbasi
4 ki$ilik

Malzeme:
300 gr brokoli
1 sogan
1 corba ka$igi margarin
600 ml et suyu
2 dilim tost ekmegi
2 tatli domates salcasi
2 corba kasigi siviyag
4 corba ki$igi süt kremasi
tuz
karabiber
1. Brokoliyi yikayip kücük parcalara ayirin. Dondurulmus brokoli kullaniyorsaniz cözülmesini bekleyin ve kücük parcalar halinde kesin. Sogani soyup kücük küpler halinde dograyin.
2.Büyük ve derin bir tencerede margarini eritin. Sogani tencerede kavurun. Ardindan brokoli ve et suyunu ekleyin. Kari$imi kaynatip 5 dakika kisik ateste pi$irin.
3.Tost ekmeklerini, her iki tarafina salca sürüp kücük küpler halinde kesin.Siviyagi bir tavada kizdirin ve ekmek küplerini icinde kizartin.
4. Corbanin icinden birkac brokoli tanesini alip, geri kalanini püre haline getirin. Corbayi tekrar tencereye alip isitin. Süt kremasini ilave edip tuz ve karabiberle tatlandirin. Corbayi servis tabaklarina alip ekmek kitirlari ve ayirdiginiz brokoli taneleri ile süsleyip servis yapin.

Hiç yorum yok: