26 Haziran 2008 Perşembe


Irmik Tatlisi

Malzemeler:
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1/4 paket margarin
1 paket vanilya
Kakaolu bisküvi

Yapılışı:
Sütü, şekeri ve irmiği bir tencerede kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra, altını kısıp margarin ve vanilyayı ekleyip, margairn eriyinceye kadar karıştırmaya ve pişirmeye devam ediyoruz. Margarin eridikten sonra tencereyi ocaktan alıyoruz ve bir borcam kabımıza karışımın yarısını koyup üzerine hafif ıslatılmış kakaoulu biskuvilerimizi sıralayoruz. Kalan karışımı da ekleyip, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Arzuya göre üzerine hindistan cevizi,findik ezmesi veya parcalari, cikolata kirintilari ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok: