26 Haziran 2008 Perşembe

Semiz Otu Yemegi




Malzemeler:
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı siviyag
1 yemek kaşığı domates
2 olgun domates
1 yemek kaşığı pirinç
Yapılışı:
1.Semizotunu yıkayıp temizleyin ve dograyin.
2. Bir tencereye siviyag koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
3. Domatesleri kücük doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
4. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
Not: Üzerine yogurt ve pulbiber gezdirin.

Hiç yorum yok: