17 Haziran 2008 Salı

Yogurt Corbasi



Malzemeler:

1 su bardağı pirinc
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyag yada siviyag
tuz
nane
Terbiyesi için:

1 adet yumurta
1 su bardağı yogurt
3 yemek kaşığı un

Yapilisi:
1 su bardağıPirinc suyunu çekene kadar haşlanır.
Haşlanan pirinçlere 4 su bardağı su eklenip kaynaması beklenir.
Kaynayan suya tereyağı ilave edilir.
Diğer tarafta bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
Kaynayan pirinçlerin suyundan iki kepçe yoğurtlu karışıma eklenerek iyice karıştırılır.
Terbiye yavaşça kaynamakta olan pirinçlere ilave edilir.
İyice karıştırılarak bir taşım daha kaynatılır.
En son nane ve tuz eklenip ocagin altı kapatılır.
Affiyet olsun....

Hiç yorum yok: