23 Şubat 2008 Cumartesi

Gnocchi (Italyan Makarnasi)

Malzemeler:

3 adet büyük boy patates
1 bardak un
tuz
karabiber
1 yumurtanın sarısı

Yapilisi:
Patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz soğuduktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un az gelirse ilave edebilirsiniz .Parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp Gnocchi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen Gnocchilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz.Diğer yanda 2 adet domatesimizi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz (içine 2-3 diş sarımsak ve tuz ile) ve Gnocchilerimzin üzerine döküyoruz.
Affiyet olsun...

Hiç yorum yok: