1 kg sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
50 gr (4 yemek kasigi) kakao
1 tatli kasigi tereyagi
1 paket vanilya
1 poset krem santi
1 su bardagi sut (krem santi icin)
Tepsi icin bolca hindistancevizi
Firin tepsisine bolca ve tepside hic bosluk kalmayacak bicimde hindistan cevizi serpin, kenarda bekletin.
Sut, un, seker ve kakao’yu bir tencerede muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. (Göz göz olmaya ba$layinca 1-2 dakika daha kaynatip ocaktan alin)
Tereyagini ve vanilyayi ekleyip mikserde 3-4 dakika cirpin.
Onceden hazirladiginiz firin tepsisini alin ve kremayi dikkatlice ve az az hindistan cevizinin üzerine dökün.
Hemen dondugu icin ince sermeye dikkat edin.
Buyuk bir kasikla azar azar dokebilirsiniz. Eger fazla kalin yerler olursa islattiginiz kasik ya da spatulayla duzeltebilirsiniz.
Tepsi soguyunca buzdolabina alin ve 2 saat bekletin.
Krem santiyi sutle cirpin, muhallebinin uzerine incecik yayin ve tekrar dolaba alip bir gece dinlendirin.
Ertesi gun istediginiz buyuklukte dikdortgen dilimler kesin ve rulo seklinde sarin.
Catlayan yerler olursa Hindistan cevizi serpin.
Affiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder