Cok güzel oldu Katmer Pogcasi $iddetle tavsiye ederim ;) . Bu tarifi www.mutfakguncesi.blogspot.com sitesinde gördüm ve denedim.
O Siteden alintidir.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
O Siteden alintidir.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr beyaz peynir
Yapılışı
- Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım.
- Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım.
- Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm.
- Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım.
- En üsttekine yağ sürmedim.
- Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm.
- Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Affiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder