30 Ağustos 2010 Pazartesi



Herkeze iyi Bayramlar dilerim

Bayram`da tatli yiyelim, tatli konu$alim.

Bu tarifi benim en cok girdigim siteden ikizlerinannesi.blogspot.com sitesinde gördüm ve denedim. Cok lezzetli $iddetle tavsiye ediyorum.


Malzemeler:

6 tane yumurta
1 Su bardagindan 1 parmak eksik $eker
1,5 su bardagi un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya

Arasi icin Krema:

2 tane krema (Schlagsahne)
2 paket krema sertlestirici(Sahnesteif)
2 kutu ek$i krema (Schmand)

$erbeti icin:

2 su bardagi $eker
2 su bardagi su
Bir kac damla limon suyu

Yapili$i:

1. Yumurta, $eker ve vanilyayi köpürene kadar iyice cirpin
2. Unu ve kabartma tozunuda ilave edip
tahta ka$ikla karistiralim
3. Diktörtgen borcama yagli kagit serin kari$imi dökün
4. Önceden isittiginiz 180 derecelik firinda pi$irin
5. Bu arada $erbetini hazirlayin $eker ve suyu yakla$ik
5 dakika kaynatmaniz yeterli olacak
6. Pi$en ve sogyan keki ortdan ikiye kesin
7. Krema ,eksi krema sertlestirici tozu iyice cirpin
8. Ayirdiginiz keki tekrar tepsiye koyun kremayi sürün
9. Diger kekide üzerine güzelce yayin
10. Üzerine hazirladiginiz serbeti dökün,
cok ilik olmasina dikkat edin
11. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi döküp servis edin.

AFIYET OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyi bayramlar.