Künefe cok farkli bir lezzet. Arasira yapiyorum. Künefe`nin yanina Kaymak cok yaki$iyor, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
250 gr. kadayif
Mozarella peyniri
100 gr. teryag
$erbetini künefeyi tavaya yerle$tirmeden önce hazirlayin.
$erbeti icin: 1,5 su bardagi su, 2 damla limon suyu, 1,5 su bardagi seker
Yapili$i:
1. Kadayifi iyice acin parcalayin
2. Tereyagini eritin, kadayifa iyice yedirin
3.Servic´s etceginize yakin Teflon tavaya kadayin yarisini yayin ve bir bardakla
iyice bastirin ortasina peyniri dilimleyip yerlestirin
4. Kalan kadayifida üstüne yerlestirin yine iyice bardakla bastirin.
5. Iki tarafida pisince soguk serbeti dökün
SICAK OLARAK SERVIS YAPIN
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder