20 Aralık 2009 Pazar

Künefe


Künefe cok farkli bir lezzet. Arasira yapiyorum. Künefe`nin yanina Kaymak cok yaki$iyor, denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler

250 gr. kadayif
Mozarella peyniri
100 gr. teryag

$erbetini künefeyi tavaya yerle$tirmeden önce hazirlayin.

$erbeti icin: 1,5 su bardagi su, 2 damla limon suyu, 1,5 su bardagi seker

Yapili$i:

1. Kadayifi iyice acin parcalayin
2. Tereyagini eritin, kadayifa iyice yedirin
3.Servic´s etceginize yakin Teflon tavaya kadayin yarisini yayin ve bir bardakla
iyice bastirin ortasina peyniri dilimleyip yerlestirin
4. Kalan kadayifida üstüne yerlestirin yine iyice bardakla bastirin.
5. Iki tarafida pisince soguk serbeti dökün

SICAK OLARAK SERVIS YAPIN
AFIYET OLSUN


Hiç yorum yok: