Uzumlu Corekler (Rosinenschnecken)
Bu tarifi www.cafeikra.blogspot.com sitesinde gördüm ve hemen denedim. Tadi ho$ denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Hamur icin
500 gram un
200 ml sut
100 gram tereyagi
1/2 paket yas maya
50 gram seker
1 cay kasigi tuz
Ic malzeme
1 paket vanilyali pudding
1/2 su bardagi kuru üzüm
Glazur
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi su
Hazirlanisi:
- Ilik sütü, eritilmis tereyagini ve mayayi hamur yogurma kabinda kari$tirin. Unu, $ekeri ve tuzu ekleyerek yumu$ak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
- Bu arada vanilyali puddingi hazirlayin.
- Mayalanan hamuru merdaneyle yakla$ik 50 x 50 cm acin.
- Üzerine vanilyali puddingi sürüp kuru üzümü üzerine serpin.
- Hazirladiginiz hamuru rulo yapin ve 2 cm kalinliginda kesin.
- Kestiginiz parcalari yagli kagit serili firin tepsisine dizin ve 180 derecede pisirin.
- Bu arada Glazuru hazirlayin. Pudra $ekerini su ile kari$tirin.
Afiyet bal $eker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder