25 Aralık 2009 Cuma


Uzumlu Corekler (Rosinenschnecken)

Bu tarifi www.cafeikra.blogspot.com sitesinde gördüm ve hemen denedim. Tadi ho$ denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

Hamur icin

500 gram un
200 ml sut
100 gram tereyagi
1/2 paket yas maya
50 gram seker
1 cay kasigi tuz

Ic malzeme

1 paket vanilyali pudding
1/2 su bardagi kuru üzüm

Glazur
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi su

Hazirlanisi:
  1. Ilik sütü, eritilmis tereyagini ve mayayi hamur yogurma kabinda kari$tirin. Unu, $ekeri ve tuzu ekleyerek yumu$ak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
  2. Bu arada vanilyali puddingi hazirlayin.
  3. Mayalanan hamuru merdaneyle yakla$ik 50 x 50 cm acin.
  4. Üzerine vanilyali puddingi sürüp kuru üzümü üzerine serpin.
  5. Hazirladiginiz hamuru rulo yapin ve 2 cm kalinliginda kesin.
  6. Kestiginiz parcalari yagli kagit serili firin tepsisine dizin ve 180 derecede pisirin.
  7. Bu arada Glazuru hazirlayin. Pudra $ekerini su ile kari$tirin.
Corekler soguyunca Glazuru firca ile Üzerine surun.

Afiyet bal $eker olsun :)



Hiç yorum yok: